Arrenca el curs escolar al Baix Empordà

Milers d'alumnes han tornat a l'escola. Després del pont de la Diada els centres educatius han encetat el curs escolar. Amb les motxilles ben carregades i la majoria amb cara d'il·lusió, puntualment més de 13.000 nens i nenes del Baix Empordà han entrat a l'escola després de més de prop de tres mesos de vacances d'estiu. Incertesa per quin mestre els tocarà, alegria de retrobar els companys i alguns recança de tornar a la rutina, amb aquesta barreja de sentiments els alumnes han tornat a entrar a les aules. Els que sí que agraeixen la tornada a l'escola són les famílies, avui també és un dia de sentiments contradictoris, per una banda els pares novells que deixen per primera vegada els seus fills a l'escola i això sempre crea un cert neguit i els veterans que veuen en aquest 12 de setembre la tornada a la normalitat amb la recuperació dels horaris i les rutines.

A l'escola Ardenya de Sant Feliu comencen el curs amb més de 410 alumnes al centre però amb una matrícula totalment viva que fa que la incorporació de nens i nenes nous sigui constant, sobretot aquestes primeres setmanes. Després de l'entrada amb la cridòria habitual del primer dia, dins les aules, ordre i molta atenció a les explicacions que la mestra els feia. Una escola que enguany ampliarà a més cursos la metodologia iniciada el curs passat a educació infantil i primer cicle de primària.

Mentre les escoles d'infantil i primària ja han obert portes, els alumnes d'ESO han començat a mig gas, amb només presentació del curs i els de batxiller tardaran algun dia més a estrenar aquest curs 2018 - 2019 del que no s'escapen les mobilitzacions i queixes en alguns punts de la comarca reclamant nous centres.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat