La Coral el Progrés de Palamós rebrà demà la Creu de Sant Jordi

Palamós

Data: 03/07/2023

La Coral el Progrés de Palamós  rebrà demà la Creu de Sant Jordi que entrega la Generalitat de Catalunya per la seva tasca i història .De fet, enguany celebren ja 126 anys d'antiguitat. Avui hem parlat amb alguns dels mebres de l'entitat per copsar les sensacions prèvies a l'acte de demà. 

La Coral el Progrés de Palamós és l'entitat cultural degana de Sant Joan de Palamós i Palamós, i alhora, és una de les corals més antigues de Catalunya. És per la seva història, relleu generacional, perseverança, treball i professionalitat, que han rebut el reconeixement d'una de les Creus de Sant Jordi que entrega la Generalitat de Catalunya. Demà dimarts serà el gran dia i aniran a recollir la creu en un acte d'entrega d'aquestes a la Generalitat.

Els hem visitat i hem conegut que l'any passat van complir els cent vint-i-cinc anys d'antiguitat. Comparteixen que es tracta molt més que d'un grup vocal, ja que no només es reuneixen per cantar i oferir concerts, sinó que van més enllà: són una entitat on tots els i les membres comparteixen música, moments, escapades i experiències. Així ens expliquen la seva experiència.

Coincidint amb l'aniversari, la Coral el Progrés amb el finançament de la Diputació de Girona, presentarà un segon volum que recull la història del grup vocal. Tot i el gran progrés, mai millor dit, l'entitat busca captar perfils de gent més jove, ja que asseguren que és el futur de la coral i que cal apostar per ells. Expliquen que, tot i que a la gent d'un perfil més jove els costa entrar, un cop hi entren, s'hi queden. Sempre que la vida personal i professional pugui combinar-se amb els assaigs de l'entitat.

Finalment, preguntats per les pròximes activitats de la Coral Progrés, l'entitat recorda que és membre de la Federació Catalana d'Entitats Corals i almenys una vegada a l'any -de vegades dues- fan intercanvis amb altres cors de l'estranger i d'arreu de l'Estat espanyol. De moment, ens avancen dues trobades per als pròxims mesos: una al País Valencià al setembre i un altre a Banyoles a l'octubre. Després, a territori local, també la trobada de cors de Palamós i el Concert de Nadal, d'entre altres activitats en col·laboració amb entitats del teixit cultural d'arreu de la comarca.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura