Tot a punt pel Palamós Optimist Trophy més multitudinari

Palamós

Data: 11/02/2020

INTERVENEN: Josep Maria Isern, vice-president de la Federació Catalana de Vela / Josep Pujols, delegat d’esports de la Generalitat a Girona / Lluís Puig, alcalde de Palamós

Aquest dijous arrenca la 31ª edició de l'International Vila de Palamós Optimist Trophy, que es correspon també a la 15ª Nations Cup. Ho farà amb una gran xifra d'inscrits: 580 embarcacions i una llista d'espera de més de 200 navegants. 

La prova s'allargarà fins el diumenge i les aigües palamosines rebran joves de fins a quinze anys provinents de 32 països, entre europeus, americans i asiàtics. De fet, és la segona regata de la categoria més participada i internacional del planeta, després de la del llac de Garda, a Itàlia. 

L'Optimist Trophy, amb seu a la platja de Palamós degut a la necessitat d'un espai gran on encabir-hi totes les embarcacions, s'organitzarà en cinc grups que cada dia faran tres proves, és a dir, una quinzena de sortides per jornada si el temps acompanya. En les últimes proves de diumenge ja estaran distribuïts segons els resultats obtinguts fins al moment, essent la categoria Or la més important, seguida de Plata, Bronze, Esmeralda i Perla. 

Més enllà de la seva rellevància esportiva, l'Optimist Trophy també és cada any una gran excusa per dinamitzar el febrer, en plena temporada baixa. Aquests dies es poden veure les terrasses dels locals plenes de famílies d'arreu del món. 

El Palamós Optimist Trophy tancarà el circuit espanyol Excellence Cup, que ha passat per Vigo, El Puerto de Santa María i Torrevella, a Alcant. Comptarà amb un regatista local, Antoine Oganezov, del Club Nàutic Costa Brava - Vela Palamós. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports