Torroella de Montgrí posa en marxa el projecte Camins Escolars Segurs

Torroella de Montgrí

Data: 20/05/2022

Torroella de Montgrí ha instal·lat dos nous semàfors per regular el trànsit a la cruïlla dels Carrers Pintor Gimeno i Bellavista, del Roser, amb la carretera C-31. Aquesta actuació forma part del projecte Camins Escolars Segurs. Una iniciativa que es va posar en marxa a principis de mes amb la incorporació d'elements innovadors a diversos carrers perquè els més joves puguin desplaçar-se amb més seguretat i autonomia a l'escola. Aquesta primera fase té un cost d'uns 100.000 euros.

Torroella de Montgrí ha posat en marxa el projecte Camins Escolars Segurs per tal que els nens i nenes puguin desplaçar-se amb la màxima seguretat i autonomia des dels seus domicilis fins als centres escolars i la zona esportiva. En aquesta primera fase s'han començat a implementar en la intersecció dels carrers del Roser, Figueres, Pintor Gimeno i la Plaça Quintana i Combis elements innovadors coneguts com a "urbanisme tàctic.

Aquesta per exemple és una intersecció conflictiva per l'elevat volum de trànsit tant de vianants com de vehicles. Per això s'ha pintat una àmplia superfície amb una quadrícula de color verd i blanc per alertar als usuaris que s'està accedint a un punt sensible on els vianants tenen prioritat. També s'han instal·lat dos nous semàfors per regular el trànsit a la cruïlla dels carrers Pintor Gimeno i Bellavista, i del Roser, amb la carretera C-31.

L'àmbit d'actuació del projecte és d'uns 1,4 km de recorregut. De moment s'ha començat pel barri de Fora Portal. En aquesta primera fase el cost és d'uns 100.000 euros i es preveu que les obres acabin al mes de juny. L'actuació connectarà el carrer del Roser amb l'aparcament de l'Espai Montgrí. Entre dos o tres anys es preveu que estigui el projecte enllestit.

El tram de vial davant de l'escola Guillem de Montgrí i l'escola bressol El Petit Montgrí també quedarà senyalitzat amb una quadrícula verda a l'asfaltatge. En aquest tram, la zona es planteja com a espai compartit entre bicicletes, vianants i vehicles, donant prioritat als dos primers. D'altra banda, s'implementaran canvis de circulació en alguns punts.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat