Begur se suma al dia mundial de l’ELA il·luminant el castell de color verd

Begur se suma al dia mundial de l’ELA il·luminant el castell de color verd
Begur

Data: 22/06/2019


El Castell de Begur, que està de celebració per commemorar-se enguany el Mil·lenari de la seva existència documentada, ha aparegut aquesta nit il·luminat de color verd. El motiu es deu a la iniciativa de l’Ajuntament de sumar-se a la campanya “Fes un gest per l’ELA”, que impulsa la Fundació Miquel Valls, dins de la celebració del dia mundial de l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA), que té com a color emblemàtic el verd.

L’esclerosi lateral amiotròfica és una malaltia neurològica progressiva que ataca les cèl·lules nervioses que controlen els músculs voluntaris, una malaltia que ataca a les neurones motores.

El Dia Mundial de l’ELA va ser aquest divendres 21 de juny, impulsada per associacions de pacients de tot el món amb l’objectiu d’informar i conscienciar a la població sobre l’ELA, que és una enfermetat degenerativa del sistema nerviós. La malaltia afecta especialment adults de 40 a 70 anys. I si bé la causa és avui dia desconeguda, s’estima que entre un 5 i 10% dels casos té un origen genètic hereditari.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat