S'inicia una prova per a la donació de còrnies de pacients en tractament a domicili

A la regió Sanitària de Girona s'ha iniciat una prova pilot pionera per a a donació de còrnies de pacients en tractament pal·liatiu a domicili. El projecte s'ha començat a desplegar a Palafrugell amb l'objectiu que si s'obtenen bons resultats es pugui ampliar a altres àrees per tal d'incrementar el nombre de donacions.

Fins ara les donacions de còrnies en casso de defuncions es realitzaven en entorns sanitaris com en aquesta sala de l'hospital de Palamós. Ara, però la Regió Sanitària de Girona ha iniciat una prova pilot pionera en què la intervenció de l'extracció del teixit corneal es pugui fer al tanatori Mémora de Girona en pacients en tractament pal·liatiu a domicili.

El projecte s'ha començat a desplegar en fase de proves a l'àrea bàsica de Palafrugell on hi ha un equip de PADES, format per un metge i una infermera que van a domicili a atendre aquests pacients amb una situació pal·liativa i s'encarreguen de detectar els possibles donants en fase terminal al domicili. De moment, hi ha tres candidats en el programa. Tot i això, la primera donació del projecte pilot s'ha realitzat en una dona de la Bisbal d'Empordà.

Si la iniciativa obté bons resultats s'estendrà a altres equips de la Regió. La intenció és incrementar el nombre de donacions. L'any passat a Girona es van registrar 114 donacions de còrnies. Enguany fins aquest setembre se n'han fet 183.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat