Platja d'Aro commemora el centenari del naixement de Pablito

Aquest 2022 se celebra el centenari del naixement del popular fotoperiodista Pablo García Cortés, més conegut com a Pablito. La Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya s'ha afegit a la commemoració organitzant una taula rodona a Platja d'Aro on s'ha parlat d'anècdotes i històries relacionades amb el fotògraf de premsa.

Pablo García Cortés, conegut per tothom com a Pablito, va captar amb la seva càmera gairebé tres dècades de l'activitat social, política i artística de les comarques gironines, generant així un important fons documental integrat per més de 78 mil imatges i 50 objectes fotogràfics.

Pablito va néixer a Almeria l'any 1922 i va treballar a Madrid i Barcelona fins a finals dels anys cinquanta, quan finalment es va establir a Girona. Entre els anys 1967 i 1984, la seva habilitat com a fotoperiodista li va permetre acostar-se al món de la cultura, l'esport i l'oci nocturn gironí i recollir-ne un bon nombre de testimonis gràfics. A la Costa Brava va documentar els anys del boom turístic amb imatges de personalitats, artistes i famosos d'arreu del món. Part d'aquestes ara estan exposades a la mostra 'Pablito, una visió propera', que es pot visitar a l'espai cultural de la Masia Bas de Platja d'Aro durant els dos proxims caps de setmana.

La mostra és itinerant i consta d'una selecció de prop d'una seixantena d'imatges captades pel fotògraf on es veu reflectida la vida turística, social i cultural durant els anys 60, 70 i 80 a la província de Girona. Per a l'ocasió s'hi han afegit una vintena de fotografies més exclusivament de Platja d'Aro, on hi apareixen elements com la roda de fira del Magic Park o instants com la inauguració de les primeres galeries comercials. Aquestes se sumen a altres imatges del municipi que ja incorporava la mostra, especialment del món de la nit i de les actuacions d'artistes nacionals i internacionals a les seves discoteques.

Més enllà de l'exposició, la Masia Bas ha acollit també, com a inauguració de l'exposició, una taula rodona en la qual es va parlar de la trajectòria professional de Pablito així com d'anècdotes i vivències. En van formar part els periodistes Jordi Bosch, Lluís Falgàs i Josep Víctor Gay, i els fotoperiodistes Joan Castro i Marisa Morillo.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura