Un tast de la col·lecció de Sergio Sabini al Terracotta Museu de la Bisbal d'Empordà

L'Espai Forn del Terracotta Museu de Ceràmica de La Bisbal d'Empordà acull l'exposició temporal 'De terrissa i terrisseries. Un tast a la col·lecció de Sergio Sabini Celio'. Tal com el títol de la mostra indica, l'exposició es basa en una exposició dedicada a la col·lecció privada de Sergio Sabini, un dels col·leccionistes de ceràmica més importants del país.

El seu impuls col·leccionista per la terrissa popular l'ha portat a adquirir, recuperar, reunir i mantenir una extensa i coherent col·lecció. La seva col·lecció, que actualment alberga més de 7.500 peces, és una àmplia mostra de la cultura material terrissaire del territori espanyol, des de càntirs, olles i gerres fins a tenalles, menjadores i abeuradors per a animals.

L'exposició que ara s'ha inaugurat al Terracotta Museu es podrà visitar fins al 30 de juny i mostra una selecció de peces de diferents terrissaires de la península Ibèrica, d'entre els segles XVII i XIX. Articles d'una gran qualitat i ricament ornamentats.

Sergio Sabini ja ha exposat en altres ocasions a La Bisbal d'Empordà i a més, actualment el museu exposa, en l'exposició permanent, una col·lecció d'aiguamans que el col·leccionista va cedir al museu.

L'acte inaugural a la capital del Baix Empordà s'ha complementat amb una visita comentada del mateix Sergio Sabini.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura