Presenten l'avantprojecte de reforma integral del Mercat Municipal de Palamós

Palamós

Data: 13/11/2022

L'Ajuntament de Palamós ha presentat l'avantprojecte de reforma del Mercat Municipal, que té com a propòsit renovar l'espai oferint millors serveis als paradistes i usuaris. Les obres del que serà el nou mercat conservaran l'estructura bàsica.

L'avantprojecte s'ha construït a partir de les respostes que es van rebre en més de 700 enquestes que es van realitzar entre els anys 2018 i 2019, on es preguntava als usuaris i usuàries com volien que fos el nou mercat. D'aquestes enquestes, el 94% van respondre que la ubicació havia de ser on està situat actualment.

També una àmplia majoria van coincidir en la necessitat d'afegir-hi aparcaments que permetessin poder accedir amb facilitat al mercat. En aquest sentit, es crearà una zona d'aparcament on tindran cabuda una trentena de vehicles.

Una altra demanda que es va fer veure a les enquestes és el fet de convertir el Mercat en un espai més transparent, que des de fora es pogués veure el que passa a l'interior, substituint les parets de formigó per vidres. 

El nou mercat comptarà amb tres plantes. La planta baixa és on se situaran les parades, que seran menys que les que hi ha a hores d'ara, però disposaran de més espai. A la primera planta és on es desenvoluparà l'aparcament i altres serveis complementaris, i la segona planta serà per a magatzems i obradors dels paradistes. També es contemplen actuacions a l'entorn.

El projecte també busca convertir el mercat en un equipament més energèticament sostenible.

Les obres es preveu que comencin el segon semestre de l'any 2025, coincidint amb la finalització del període de concessió de les parades actuals, i que tinguin una durada d'entre nou i dotze mesos.

El cost estimat és de 2,2 milions d'euros. L'Ajuntament ha presentat el projecte a la convocatòria dels Fons Next Generation.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia