Roben el cablejat de dos ponts de la via ferrata de les Gorges de Salenys

Crida a les xarxes socials per trobar els responsables de manipular la via ferrata de les Gorges de Salenys de Santa Cristina d'Aro. Els fets van passar fa una setmana quan es van adonar que el cablejat dels ponts penjats havia estat sostret. En aixecar-se l'alerta, els responsables del manteniment de la via van revisar el recorregut per inspeccionar tots els trams i poder detectar els espais malmesos. 

Albert Gironès, responsable del manteniment de la via, assegura que la via ferrata és practicable però que els usuaris no podran passar pels ponts fins que es torni a instal·lar el cablejat. De totes maneres es demana màxima precaució si es porta a terme ja que no saben si en qualsevol moment poden sabotejar una altra part del recorregut.

L'Ajuntament de Santa Cristina, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra estan assabentats dels fets i es realitzen controls de vigilància. Es demana als usuaris de la via que si detecten algun desperfecte o veure que algú podria estar manipulant tot el sistema de mesures de seguretat i diferents instal·lacions s'alerti.

La via ferrata de les Gorges de Salenys és una via de nivell K1-2. Es tracta d'un traçat senzill ideal per practicar en família ja que és totalment apta pels nens, durant el qual es travessen diversos ponts, dos dels quals han quedat tancat després del sabotatge. Té com avantatge que paral·lel a la via hi ha un camí que permet passar pels mateixos espais però evitant els trams que es compliquen.

En aquests moments es treballa per comptabilitzar econòmicament els danys i pressupostar el que costaria refer el cablejat dels dos ponts.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat