Una trentena d'activitats a la Festa Major de Calonge

Una trentena d'activitats a la Festa Major de Calonge
Calonge i Sant Antoni

Data: 09/07/2019

Un any més, Calonge s'enllesteix per vestir-se de festa major d'estiu, que arriba enguany aquest dijous 11 de juliol. Per aquest any, estan previstes una trentena d'activitats que s'allargaran fins el proper 15 de juliol. Com ha vingut succeint en les darreres edicions, s'obrirà el programa amb la Perkufarra, un recorregut itinerant on el grup de percussió de l'Orquestra Mitjanit posarà la música pels carrers de la vila a partir de les deu de la nit i clourà l'acte amb la continuació del concert a la plaça d'Armes del Castell.

Un dels actes, però, que comença abans de la Festa Major i s'inclou dins del programa és el Torneig de Futbol 7 que organitza l'Espai Jove al camp de futbol del municipi i que enguany assoleix la seva novena edició. La competició va començar ahir i la final es disputarà el dia que comença la festivitat, el dijous 11 de juliol.

El divendres 12 de juliol és un dels dies més esperats al municipi. A dos quarts de set de la tarda, a la plaça de la Doma, l'Estiu Actiu prepara un any més un concurs de dibuix per als més petits de casa. Serà a dos quarts de deu quan arribarà un dels plats forts d'aquest esdeveniment festiu, el pregó de la Festa Major. Enguany, anirà a càrrec dels actors Carles Xuriguera i Rafel Faixedas, que actualment dirigeixen la companyia de teatre Dosics i col·laboren a diversos programes de televisió i ràdio. Com l'any passat, es repeteix ubicació i es farà a la plaça d'Armes del Castell.

Una vegada Xuriguera i Faixedas hagin acabat el pregó, es reeditarà l'Ensierru d'animals cornuts, que munta l'Espai Jove. Durant el recorregut, que es farà pel nucli antic de Calonge, Txarang Bufant Fort Street Band animarà la festa amb música. Per als majors de 18 anys, hi haurà pintxos i sangria. Els participants d’aquest ensierru es dirigiran fins a les barraques, situades a la zona esportiva, on actuaran a partir de dos quarts de dotze Litus 3, DEA Infamous i el disc-jockey Kharloss Selektah. En aquesta mateixa nit, a la plaça d’Armes del Castell, hi haurà un concert del Cor Geriona, sota el títol "Geriona entre musicals". Començarà a dos quarts d'onze de la nit.

La principal novetat d'aquesta edició és que el Concurs de Pintura Ràpida s'ha traslladat de data. Si bé normalment se celebrava al mes de maig, aquest any tindrà lloc durant la Festa Major, en concret, serà el dissabte 13 de juliol. Es tracta de la setena vegada que s'organitza i les inscripcions i recollida de premis es faran a la Sala Fontova. Qui vulgui participar podrà apuntar-se des de primera hora del matí, a les vuit, i serà entre les deu i la una del migdia quan els artistes podran fer les seves obres. A les dues, es realitzarà l'entrega dels guardons i distincions.

A les sis de la tarda d'aquest mateix dissabte, tindran lloc dos esdeveniments de manera simultània, a les sis de la tarda: per una banda, a la capella del Carme, s'inaugurarà l'exposició dels treballs del curs de Pintura que fa l'Àrea de Cultura. Aquesta mostra es podrà visitar els dissabtes de 18 a 20:30h i els diumenges i dilluns de 11 a 13h i de 18 a 20:30h. Al mateix temps, al passeig d'Hivern començarà la plantada de gegants i el recorregut que faran fins al castell, donant peu a la XVIII Trobada Gegantera.

Dos quarts d'hora més tard, es farà un taller de braçalets i tatuatges per als nens i nenes a la plaça de la Doma. Per tancar la jornada, a dos quarts de dotze de la nit, tindrà lloc l'últim dia de Barraques, que comptarà amb la presència de Kontrovèrsia i les bandes locals Espai J Band i l'Orquestra Di-Versiones.

A l'endemà, a les onze del matí, es farà l'ofici solemne de Festa Major a l'església parroquial de Sant Martí, i hi actuarà el tenor Pau Llensa. A la tarda, a les set, un any consecutiu més, la Colla Els Nins Trapelles muntarà la Festa Holi i des d'aquella mateixa hora, a la plaça Major, la Cobla-Orquestra Montgrins s'encarregarà de posar música a les sardanes i a dos quarts d'onze iniciarà un concert a la plaça d'Armes del Castell.

El dilluns 15 de juliol, el Club Motor Clàssic Calonge organitzarà una benedicció de vehicles clàssics, de 17:30 a 18h. A les sis de la tarda, el casal L'Amistat farà un ball a la Sala Fontova, i a les set de la tarda hi haurà un espectacle infantil a la plaça de la Doma que porta per nom "Beautiful Day", que protagonitzarà la Companyia La Bleda.

Finalment, com ja ve sent habitual, a les nou del vespre començarà a la zona industrial, al PAEC, la botifarrada popular prèvia al castell de focs artificials que clou la Festa Major, a dos quarts d'onze.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura