La Càtedra d’Estudis Marítims celebra un seminari a la Casa del Mar de Palamós

La Càtedra d’Estudis Marítims celebra un seminari a la Casa del Mar de Palamós
Palamós

Data: 21/02/2022

La sala d’actes de la Casa del Mar, a Palamós, va acollir aquest dissabte el seminari sobre les recerques d’avantguarda en història i antropologia de la pesca, que va organitzar la Càtedra d’Estudis Marítims (Universitat de Girona–Ajuntament de Palamós).

Aquesta jornada va ser adreçada a investigadors i especialistes interessats en el coneixement històric de la pesca marítima i la seva relació amb el medi natural. I varen prendre part representants de la Universitat de Girona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de València, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Barcelona, la Universidad de Xile i el Museu de Cambrils.

El programa i els continguts desenvolupats, van permetre que el seminari  esdevingués un espai de discussió acadèmica sobre les fonts i metodologies d'avantguarda en aquest camp, i de la connexió cada cop més rellevant entre disciplines de les ciències socials i ambientals.

El seminari va incloure presentacions que abraçaven des de la història medieval a la contemporània, els estudis socials i de gènere, identitats col·lectives, relacions polítiques i amb el poder, economies litorals, la patrimonialització de la cultura marítima o l’impacte de la pesca en la transformació del medi natural.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura