Es crea la Xarxa d’Entitats Culturals del Baix Empordà

Es crea la Xarxa d’Entitats Culturals del Baix Empordà
Baix Empordà

Data: 09/07/2020

Es crea la Xarxa d’Entitats Culturals del Baix Empordà amb l’objectiu de donar a conèixer les activitats programades per les organitzacions i entitats a través d’una agenda comarcal on tothom hi pugui tenir cabuda. A través de l’àrea de Cultura i Patrimoni, es vol crear amb les entitats culturals de la comarca un espai de relació i col·laboració a través d’accions d’assessorament, col·laboracions i difusió de les activitats culturals pròpies de les entitats.

A la comarca hi ha una bona quantitat d'entitats que s'hi dediquen de manera professional, i també n’hi ha una bona part no professionalitzada. Són aquestes dues vessants les que en la majoria dels casos organitzen, coordinen i desenvolupen la gran oferta d’activitats culturals de que gaudeix la comarca. Moltes d’aquestes entitats no professionals no disposen de prou capacitat per difondre les activitats que realitzen o d’altres que desconeixen com associar-se i poder optar a diferents línies d’ajuts que organismes com la Generalitat de Catalunya o la Diputació de Girona tenen en les seves convocatòries anuals. És en aquestes entitats on des del Consell Comarcal es vol fer més incís a través de l’assessorament puntual, tot ajudant-los a fer difusió de les activitats que realitzin. 

Actualment a la comarca del Baix Empordà hi ha comptabilitzades més de 246 entitats culturals no professionals i en actiu, repartides en diferents àmbits com són el teatre, corals, grups de percussió o batucades, audiovisuals, cultura popular, havaneres, de cinema, fotografia o lectura; i més de 24 entitats juvenils. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política