Es manté l'alerta per onada de calor per tercer dia consecutiu

Es manté l'alerta per onada de calor per tercer dia consecutiu
Baix Empordà

Data: 10/07/2018

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté l’ALERTA per ONADA DE CALOR. Segueix activat doncs el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT ateses les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya per l'onada de calor que abraça el país, avui sobretot a les comarques del sud  i a l'extrem nord-est, especialment a l'Alt Empordà.

Dijous i divendres hi haurà una treva i el cap de setmana sembla que de nou pujaran les temperatures.

Protecció Civil demana a la ciutadania que, amb caràcter general:
- Cal hidratar-se molt sovint, bevent força aigua i evitar beure alcohol i fer àpats copiosos.
- Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, millor realitzar-les en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.
- Convé que les persones que treballen a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.
- Igualment és molt recomanable que les persones que surten a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho facin en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
- Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que, a diferència dels adults, nens i nenes i persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
- Si no disposeu de ventilador o aire condicionat, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
- Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
- Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.


Foto: Pixabay

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat