Aquest any, l'Oncoswim obté 74.000 euros de beneficis

Aquest any, l'Oncoswim obté 74.000 euros de beneficis. El 70% d'aquests diners es destinaran a la investigació sobre el càncer de mama triple negatiu, un dels més agressius i que afecta sobretot a dones joves. L'altre 30% servirà per a sostenir els serveis d'ajuda i suport als malalts de càncer i familiars que porta a terme l'Oncolliga.

La setena edició de l'Oncowim, una travessia solidària de natació de 30 km en aigües obertes formada per 26 equips d'entre 4 i 5 persones, i organitzada per Radikal Swim i la Fundació Oncolliga Girona, ha aconseguit recaptar exactament 74.094 euros.

A aquesta xifra també se li sumen els donatius dels participants en la Milla Solidària, una nedada popular de quasi 2 km entre Llafranc i Calella de Palafrugell que han fet unes 160 persones. Val a dir, però, que han estat uns guanys un xic inferiors a l'any passat, ja que també hi ha hagut menys equips inscrits.

La travessia ha mantingut la mateixa estructura que en edicions anteriors, amb sortida a primera hora del matí des del Port de l'Estartit i arribada a la platja de Port-Bo, a Calella de Palafrugell al voltant de les 4 de la tarda, passant per les Illes Medes i les Illes Formigues.

L'arribada ha estat molt emotiva, ja que les medalles als participants han estat entregades de la mà dels pacients amb càncer de mama triple negatiu.

És una prova molt exigent físicament, per aquest motiu durant la travessia els equips van acompanyats per una embarcació de suport amb patró. El centenar de nadadors també han hagut d'acreditar que són capaços de fer 3.000 metres en piscina en menys d'una hora. En aquesta edició, a més, el vent en contra i la corrent del mar ha dificultat un xic el recorregut.

Ara, el 70% d'aquests diners es destinaran a la investigació sobre el càncer de mama triple negatiu, un dels més agressius i que afecta sobretot a dones joves.

L'altre 30% servirà per a sostenir els serveis d'ajuda i suport als malalts de càncer i familiars que porta a terme l'Oncolliga.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat