Ens 'colem' al muntatge d'una pastera per la Cursa de Festa Major

Intervé: Roberto Spinelli, participant cursa de pasteres .- VÍDEO EN PROCÉS

És la carcassa d'un dels ginys nàutics que omplirà la badia de Sant Feliu de Guíxols aquest diumenge . Com ells, desenes de colles preparen la seva pastera per navegar des de Rius i Calvet fins al mig de la platja en una de les activitats més divertides i singulars de la Festa Major ganxona.

La cursa de pasteres arriba a la seva onzena edició i els equips participants preparen aquests dies les seves embarcacions. Les normes són clares, no poden partir d'una plataforma prèviament navegable, com podria ser un caiac i la flotabilitat l'han de buscar amb elements com bidons, o fustes.

Homenatge al Carrilet

L'objectiu de tot aquest muntatge no és només que la barca floti sinó també que sigui fàcil de navegar. Aquest és un dels grups guanyadors dels darrers anys i enguany s'han  fixat en el carrilet de Sant Feliu de Guíxols, que commemora els 50 anys del seu últim viatge. Fer tot aquest muntatge els ha costat un mes.

La cursa de pasteres esdevé un element amb molt color i que recorda al carnaval, ja que els diferents equips solen anar disfressats per fer la travessia.
Com en el cas de les carrosses de Carnaval molts equips tenen patrocinadors que els ajuden amb els materials i el transport de les embarcacions fins a l'aigua.

Convocatòria a les 16.00

Els equips estan convocats a les 16.00 per sortir puntuals a les 18.00 i entregar els premis a els 20.00. L'activitat està organitzada per la colla carnavalesca Uh Que Xungo

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura