Quin és el feu de cada partit al Baix Empordà i altres dades del 14F

Baix Empordà

Data: 17/02/2021

Castell-Platja d'Aro és on Vox obté millors resultats, Palafrugell el municipi que menys va participar i La Pera el poble més 'puigdemontista'

JxC va guanyar diumenge les eleccions amb claredat a tots els municipis del Baix Empordà i l'independentisme va superar el 50% dels vots arreu de la comarca. Però més enllà d'aquests dos titulars i l'evident i pronunciada caiguda de la participació en gairebé 20 punts el 14 F ens va deixar altres titulars. Agafem el microscopi i enfoquem l'urna.

Si JxC va tenyir el mapa de verd-blau, el segon lloc el va ocupar ERC a pràcticament tota la comarca. Només un municipi, Castell-Platja d'Aro, va resistir-se a pintar el segon esglaó de groc i el va tenyir de vermell socialista.


I encara pel que fa als partits. A on els estimen més i a on els estimen menys?


JxC va obtenir el percentatge més alt de vot a La Pera (48%) i el més baix a Palafrugell (28%).  Els més republicans de la comarca es troben a Colomers (29%) i els que menys els recolzen són els Palau-Sortencs (15%).

El PSC té el seu feu a Castell-Platja d'Aro on obté el percentatge de vot més lat de la comarca 22%. En canvi a Ultramort es queden a les portes del 4% de suports.

També a Castell-Platja d'Aro és on l'extrema dreta de Vox obté els millors resultats. Un 9% dels sufragis. Per contra Fontanilles, Rupià, Serra de Daró i Ultramort han penjat el cartell de No Pasaràn i els ultres s'han quedat en blanc.

La CUP té força a Rupià amb el 23% dels vots però a Castell-Platja d'Aro només hi treu el cap tímidament amb un 3% dels suports.

Els Comuns es van quedar a 0 a Parlavà i Torrent però en canvi van superar l'11% dels sufragis a Garrigoles.

A Castell-Platja d'Aro és també on el Cs obté millors resultats amb el 6% dels vots. Per contra a Colomers, Fontanilles, Rupià i La Tallada els taronges no hi van rascar ni un vot.

I finalment, el PP, que té en Ullà el lloc on més els van votar (4%) i a Colomers, Foixà, La Pera, Torrent, Rupià i Ultramort no cal que hi fiquin ni un peu. 0 vots.

Els partits independentistes van tenir el 65% dels vots i els autoanomenats constitucionalistes un 28%. Sobre el cens això representa un 35% i un 15% respectivament. La meitat del cens, en aquests comicis, no es va pronunciar. I a Rupià al triple dreta (VOX, CS, PP) no va tenir ni un sol suport.

Un mapa aparentment tot blau-verd però amb taques d'altres colors

La participació va caure en picat en més de 20 punts. A tot arreu? No!. A Serra de Daró el 85% del cens va dipositar una papereta a la urna. Contrasta amb el 47 % de palafrugellencs i palafrugellenques amb dret a vot que van participar. El municipi amb més abstenció de la comarca.

I encara una última aportació. El mapa de la comarca té el color 'puigdemontista' però si ampliem el zoom veurem que no a tot arreu. A Sant Feliu de Guíxols Vilartagues és socialista i el Molí de Vent Republicà. A Castell-Platja d'Aro la zona per sobre l'avinguda Castell d'Aro és socialista, a Palamós el Figuerar també i al centre hi ha una zona republicana i a Palafrugell a l'esquerra de la vila hi ha una zona republicana i una altra socialista.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política