El Punt Lila de la Festa Major de Sant Feliu de Guíxols es reforça i professionalitza

Intervenen: Núria Cucharero, Regidora de Festes .- VÍDEO EN PROCÉS

El Punt Lila de la Festa Major de Sant Feliu de Guíxols es professionalitza i estarà enguany portat per personal especialitzat. L'Ajuntament de la ciutat vol donar més rellevància aquest espai d'assessorament i lluita contra les violències masclistes sense obviar la importància que tenen les entitats en la seva gestió.

El Punt Lila tornarà a tenir una taula informativa a la zona de Barraques però anirà més enllà d'aquest espai físic.

El Punt Lila fins ara estava gestionat per col·lectius feministes però se li ha volgut donar una institucionalitat sense perdre de vista la importància de les entitats i associacions. Durant els dies de Festa Major el personal del Punt Lila parlarà i estarà al costat de les entitats per resoldre dubtes i facilitar praxis davant la detecció de violències masclistes.

Un punt per combatre el masclisme i les actituds LGTBIFòbiques

L'empoderament de la dona i l'emergència del discurs feminista ha fet proliferar en els darrers anys els anomenats Punts Liles a les Festes Majors i espais d'oci. Són indrets on homes i dones poden denunciar actituds masclistes o LGTBIFòbiques que hagin presenciat o patit i també són espais de conscienciació i informació per saber com detectar i combatre aquestes actituds que cada cop passen menys desapercebudes però que encara gaudeixen de l'empara d'una societat patriarcal.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat