La dedicació exclusiva de l'alcalde de Calonge i Sant Antoni a debat al ple

INTERVÉ: Jordi Soler, portaveu de Junts per Calonge i Sant Antoni / Mercè Orduña, regidora del PSC / Alberto Mas, portaveu del PP / Norbert Botella, portaveu de Republicans de Calonge i Sant Antoni / Elisenda Pérez, portaveu del Govern / Lluís Casas, portaveu de la CUP

L'alcalde de Calonge i Sant Antoni Miquel Bell-lloch podrà compatibilitzar la seva dedicació exclusiva a l'Ajuntament amb la feina privada de cap de sala a un restaurant del municipi. Així ho va aprovar el ple després que els serveis jurídics de l'Ajuntament avalin la compatibilitat de la dedicació exclusiva amb una feina marginal de vespre i nit que no afecta l'Ajuntament.

Sense l'alcalde, que segons la normativa va havia d'abandonar el ple durant el debat que l'afectava personalment, l'oposició va carregar fort contra l'informe emès per la Secretaria de l'Ajuntament. Els grups a l'oposició van dir que l'informe s'aguantava pels fils i que el secretari s'hi havia posat de perfil perquè legalment no es podia justificar la dedicació exclusiva de l'alcalde amb la feina de cap de sala.

Des del govern, el portaveu de Republicans Norbert Botella va lloar l'energia i la dedicació de l'alcalde i va assegurar que en l'actualitat els polítics no haurien de deixar la seva feina per dedicar-se exclusivament a la política.

La portaveu del govern per l'absència obligada de l'alcalde, Elisenda Pérez, va reconèixer l'error comès pel govern i va assegurar que s'ha portat la compatibilitat en el primer ple que s'ha pogut celebrar després que l'oposició els fes veure l'error en el ple del 18 de juliol.

Finalment també la CUP va aplaudir l'equip de govern per reconèixer l'error.

El PSC i Junts per Calonge i Sant Antoni no descarten obrir accions legals contra l'alcalde. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política