Pete Best, el primer bateria dels Beatles, present al Beatles Weekend

L'Estartit

Data: 09/07/2023

Pete Best ha estat el gran reclam del 17è Estartit Beatles Weekend. Best va ser el primer bateria dels Beatles i, a banda del concert a la Plaça del Molinet, ha compartit amb el públic les seves vivències amb el quartet de Liverpool i els records que en té. El Beatles Weekend ha tornat a atraure espectadors d'arreu de Catalunya i vinguts de l'estranger, demostrant el gran reclam que genera la màgia del grup de Liverpool.

L'Estartit Beatles Weekend ha homenatjat un any més la mítica banda de Liverpool i ho ha fet amb una persona molt propera al grup. Pete Best, qui fou el primer bateria de The Beatles, ha estat present al festival amb la seva banda, The Pete Best Band, amb qui ha interpretat cançons dels Beatles i també altres clàssics dels seixanta. Un Pete Best que ha elogiat la voluntat del festival per recordar al grup britànic i que creu que el més important dels Beatles ha estat la longevitat.

El seu concert ha estat el plat fort del festival i ha omplert les graderies de la Plaça del Molinet. Un Pete Best que ha explicat moltes de les anècdotes que va viure com a bateria dels Beatles i que ja havia sentit a parlar del festival. Un concert que estava previst pel 2020, però que s'ha fet esperar tres anys.

Durant aquesta setmana de festival, a l'Estartit s'hi han organitzat diferents exposicions, visionats de documentals i presentacions de llibres per tenir una idea més àmplia del quartet britànic. També s'han fet activitats pels més petits perquè puguin conèixer la història i la trajectòria de la banda.

La 17a edició del Festival també ha servit per explicar l'arxiu Francino, un centre de documentació de la Beatlemania que Josep Maria Francino va cedir a l'Estartit.

El Beatles Weekend és un festival únic a Catalunya i a l'estat espanyol, aconseguint atraure públic de València, Madrid i visitants estrangers a l'Estartit. Una mostra més de la importància dels Beatles dins el món de la música i d'unes melodies que acompanyaran per sempre a tota la població.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura