Dotze mil espectadors passen per la 39a edició del Festival de Torroella de Montgrí

Intervé: Montse Faura, directora del Festival 

El Festival de Torroella de Montgrí ha abaixat el teló de la 39a edició amb gairebé 12.000 espectadors. La ocupació mitjana de la cita clàssica ha estat del 93'2% en els concerts de pagament, dels quals 5 han penjat el cartell de sold out, han estat el de Jordi Savall amb La ruta de l'esclavatge, el concert protagonitzat pel jove grup de música antiga La Vaghezza ; i els concerts protagonitzats per Fabio Biondi i Giangiacomo Pinardi i el del duo format pel contratenor Carlos Mena i l'acordionista Iñaki Alberdi. 


Horitzó: 40è aniversari
El festival s'ha consolidat com el punt de trobada clàssic de l'estiu al Baix Empordà gràcies a la fidelitat d'un públic melòman i molt inquiet que busca sorprendre's amb propostes inèdites. Amb l'horitzó del 40è aniversari, en què es farà una programació especial dedicada a Beethoven, des de la direcció treballen per teixir un cartell qeu sigui un reflex del que han estat les quatre dècades de festival i del que aspira a ser en un futur. Mantenen el compromís de recuperar el patrimoni musical i ja s'ha anunciat que s'intensificaran les col·laboracions nacionals i internacions amb altres festivals per coproduir concerts. 


Rubén Gimeno i Giuseppe Andaloro al festival
L'Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Rubén Gimeno i amb la presència destacada del virtuós pianista italià Giuseppe Andaloro va protagonitzar aquest dijous el darrer concert del certamen torroellenc en una cita que va exhaurir totes les entrades. 


El Fringe potencia el talent jove
El Fringe Festival, per la seva banda, ha estat un any més una exitosa avantsala del certamen torroellenc i ha omplert un any més durant quatre dies Torroella de Montgrí i l'Estartit de joves talents de la música provinents d'alguns dels millors conservatoris i escoles superiors de música d'Europa. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura