L'esperit de Carmen Amaya torna a Begur de la mà de la seva família

Begur

Data: 25/08/2019

Intervé: Sandra Bisbe, Responsable del Festival Homenatge Carmen Amaya

Amb aquest concert de diferents membres de la família Amaya es va celebrar l'esdeveniment més important de l'Homenatge a Carmen Amaya dins el Festival de Begur. Per primer cop, la neboda de Carmen Amaya, Mercedes Amaya trepitjava la terra de la seva tia juntament amb Karime i Tati, també de la familia de Carmen Amaya, la bailaora més universal de flamenc. La pròpia Mercedes Amaya, provinent de Mèxic, ha reconegut l'honor que representa per ella tornar a la terra de la seva tia.

Amaya va néixer i créixer a Barcelona, per després aconseguir grans èxits arreu del món, primer als escenaris europeus més importants i després a tot el continent Americà. La consolidació de la seva carrera va tenir lloc als Estats Units, on va actuar en escenaris tan espectaculars com el Carnegie Hall i la Casablanca i on va conèxier alguns dels personatges més reconeguts de l'època com el propi President Roosevelt.

Carmen Amaya es va establir a Begur l'any 1961 després d'una vida plena de gires esgotadores. Dos anys més tard Amaya va morir a la localitat begurenca a conseqüència d'una enfermetat renal. Per primer cop en les seves tres edicions el Festival Homenatge a Carmen Amaya ha estat de tres dies en comptes d'un. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura