El passeig del Mar tornarà a acollir dissabte una nova edició de la Fira del Conte

El passeig del Mar tornarà a acollir dissabte una nova edició de la Fira del Conte
Palamós

Data: 22/05/2019


 El passeig del Mar tornarà a acollir aquest dissabte dia 25 de maig, i per segon any consecutiu, la Fira del Conte. Aquesta proposta cultural i lúdica és organitzada per l'entitat local Associació Viu Cultura amb el suport de l'Ajuntament de Palamós, de la biblioteca municipal "Lluís Barceló i Bou", i del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona.
 
L'objectiu de la Fira del Conte és el de promoure la literatura infantil i juvenil mitjançant els contes i els àlbums il·lustrats, fomentant l’hàbit de la lectura entre els infants.
 
Divendres vinent dia 24, es duran a terme els actes de presentació que precediran la fira, amb la representació d'un conte teatralitzat i la realització d'una cercavila amb gegants i capgrossos. Aquesta activitat s'iniciarà a les 18:30 h a la plaça dels Arbres, amb la participació de la contacontes Momo i seguirà a les 19 h amb la cercavila que recorrerà el carrer Major fins a arribar a la plaça del Forn on finalitzarà l'activitat amb un refrigeri per als assistents.
 
La segona edició de la Fira del Conte girarà enguany entorn la temàtica del món dels animals, i s'obrirà dissabte a les 10:30 h del matí, allargant l'activitat durant tot el dia i fins a les 20 h del vespre.
 
En aquesta nova edició prop d'una vintena d'expositors, entre editorials i llibreries, ubicaran les seves parades al passeig del Mar, mostrant les novetats publicades darrerament, amb una àmplia mostra de contes.
 
També es destaca la presència d'il·lustradors, amb tallers oberts com el que realitzaran els artistes palamosins Pau Bassolí o Ferran Casellas.
 
Aquesta oferta cultural es combinarà amb les altres propostes que inclou l'ampli programa de la fira, com la presentació de llibres, xerrades, tertúlies, gimcanes literàries, jocs, actuacions musicals i animació infantil, entre altres.
 
Dins aquest ventall d'oferta d'activitats es destaca de manera rellevant la programació de l'activitat de contacontes que s'aniran realitzant durant tot el dia, també en anglès; però a banda es duran a terme tallers de maquillatge, d'enquadernació, de tatuatge, de creació de contes o bé de creativitat cuscusiana.
 
Cal destacar també la presència d'autors i autores que signaran els seus llibres i contes, com és el cas de Lia Bertran, Miquel Martín, Magí Marcé, Ferran Casellas, Carmela Llobet o Laia Berloso.
 
A banda es durà a terme també el lliurament de premis del 2n concurs del cartell que serà la imatge de la Fira del Conte per a l'edició de l'any vinent.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura