L’impacte econòmic de la Cantada d’Havaneres de Calella frega els 3 milions d'euros

L’impacte econòmic de la Cantada d’Havaneres de Calella frega els 3 milions d'euros
Palafrugell

Data: 16/08/2019

L’impacte econòmic que suposa un esdeveniment com la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell s’estima que s’acostaria al voltant dels 3 milions d’euros segons les dades recollides des de l’Àrea de Promoció Econòmica. Aquesta xifra té en compte els minuts televisats per part de TV3 amb una audiència estimada que arriba a voltant dels 300.000 espectadors i la despesa que poden generar les prop de 25.000 persones que de forma anual es traslladen fins al nucli de Calella per gaudir del seu entorn i de l’esdeveniment de cultura popular més genuí de l’estiu a la Costa Brava. La Cantada, ja s’ha consolidat com l’instant en el qual es dóna el tret de sortida de la temporada estiuenca a la Catalunya.  
 
Segons el regidor de Promoció Econòmica i Turisme de Palafrugell, Joan Vigas, “aquestes xifres constaten la bona feina realitzada per consolidar aquest esdeveniment com l’inici oficial del l’estiu a Catalunya, reportant un elevat retorn al teixit econòmic de Palafrugell”.
 
En aquest sentit, també es considera que l'impacte econòmic per als comerciants i restauradors és també molt positiu. Tenint en compte que el nucli de Calella compta amb una trentena d’establiments destinats a la restauració i un total de 10 equipaments hotelers, les xifres d’ocupació durant aquell primer cap de setmana del mes de juliol s’enfila a un tant per cent molt elevat arribant quasi al complet, ja que hi ha un alt nombre de gent que aprofita per quedar-se a dormir a Calella o el seu entorn. La programació d’aquest esdeveniment provoca que la majoria d’ells veuen créixer la seva xifra de negoci.
 
Cal destacar que les dades d'impacte econòmic de la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell 2019 les ha elaborat l’Àrea de Promoció Econòmica del municipi amb la finalitat de poder fer un anàlisi sobre la importància d’un esdeveniment d’aquestes característiques per a la població local, així com per valorar el desenvolupament de futurs projectes destinats a la promoció econòmica i la imatge de la població.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura