Victòria Mulà i Victòria Curós guanyen l'XI Concurs de Cuina Popular de Begur

Victòria Mulà i Victòria Curós guanyen l'XI Concurs de Cuina Popular de Begur
Begur

Data: 28/05/2018

Una bullabessa de rascassa, de Victòria Mulà i Victòria Curós, de Palafrugell, ha guanyat l’XI Concurs de Cuina Popular de Begur que s’ha fet avui i que forma part del programa d’actes de la XX campanya gastronòmica del Peix de Roca de Begur, que clou el proper diumenge, 3 de juny.

Com a finalista ha quedat la morena a la piratanesca, de la família Ribot de Begur. El jurat, que ha triat el guanyador i el finalista sobre un total de 13 participants, estava format pel xef del restaurant Àbac, Jordi Cruz, popular amb el programa de televisió gastronòmic MasterChef i amb 3 estrelles Michelin, i el xef del restaurant Diferent de Begur, Marc Caner.

Durant l’acte, a més, s’ha fet un reconeixement als cinc establiments que han participat en les vint edicions de la mostra culinària – restaurant Costa Brava, hotel Aiguablava, hostal Sa Rascassa, hostal Sa Tuna i hotel-restaurant Galena-Mas Comangau- i s’han entregat els premis del X concurs d’aparadors de la campanya, que ha guanyat El Mercader del Mar, amb un accèssit per Públic.

Els altres plats presentats al concurs popular, que ha comptat amb la presència de l’alcalde i el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Joan Loureiro i Eugeni Pibernat, han estat: arancini de peix de roca, de Rafael de la Torre; escabetx de rogers de roca sobre fons marí, d’Hemi Gurillo; ; pastís de peix de roca, d’Eva Giménez; sopa de pop i musclos al curry, de Joan Serrano; espaguetis amb marisc de roca, de Bernat Serrano;; mandonguilles de congre amb pop i anemones, d’Isaac Grivé; ranxo mariner, de la família Pérez (Eduard, Toni, Aitor i Ian); sarsuela amb peix de roca, de Carme Gratacós i Ricard Soler; pop en el seu hàbitat, de Carmina Torres; gònades de peix del cap de Begur, de Rafael Casanovas i Maria Carmen Rodríguez, i paella de roca, de Carles Martínez.

En aquesta vintena edició de la campanya hi participen els establiments Cal Bandarra, Casa Juanita, Costa Brava, Diferent, Galena-Mas Comangau, Hostal Sa Rascassa, Hostal Sa Tuna, Hotel Aigua Blava, Hotel Sa Punta, La Cuina..., Les Brases del Toc-Hotel El Convent i Toc al Mar. Cada restaurant ofereix un menú propi basat en el peix de roca amb un preu que oscil·la entre els 38 i els 65 euros.

Com l’any passat, hi haurà el sorteig entre els participants a la campanya gastronòmica d’una visita guiada i passejada en barca pel litoral begurenc. El sorteig es farà entre tots els que degustin el menú i hi hauran 8 premis per a dues persones cadascun. La visita guiada i passejada es farà el dissabte 3 de juny, coincidint amb Begur Sotaigua.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia