Les vendes de raïm a bon ritme abans d'acomiadar l'any

Els raïms ja estan a punt per acomiadar l'any. Els venedors de fruites i verdures han vist augmentada la compra d'aquesta fruita aquests darrers dies i és que la tradició marca menjar dotze grans de raïms els últims segons de l'any al so de les campanes.

Venedors de fruites i verdures com aquests de Sant Feliu de Guíxols estan contents del ritme de vendes dels darrers dies. S'apropa Cap d'Any i, per tant, toca menjar raïms. Un fruit associat a la bona sort i com la tradició marca, cal menjar-se dotze grans els últims segons de l'any a so de campanes. Aquí els venen a granel i ja tenen una quinzena d'encàrrecs, tot i que esperen que més gent s'animi a comprar-ne a últim moment.

En aquest establiment també tenen un bon volum de vendes, i més d'una vintena d'encàrrecs, la majoria de clients habituals. Normalment, els clients compren entre mig o dos quilos. Són raïms petits per evitar ennuegar-se i poder-s'ho cruspir fàcilment. Els preus oscil·len entre 2,95 i 3,30 euros aproximadament.

Entre els clients que trobem a les botigues n'hi ha que ja els han comprat i d'altres que no cal que s'estrenyin el cinturó, ja que aniran de convidats a casa d'amics o familiars. A l'hora de menjar-se'ls hi ha gustos com colors, alguns prefereixen pelar els raïms i treure les llavors, d'altres opten per comprar els pots preparats dels supermercats i d'altres que no tenen manies.

Una costum culinària que com sempre n'hi ha que s'escaquegen i busquen altres formes més bones o no de substituir els raïms com les olives o els torrons. La qüestió, però és acabar i començar l'any amb un bon sabor a la boca.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura