Noves portes d'arrossegament a les barques del Pla de Gestió de la Gamba de Palamós

Palamós

Data: 16/11/2017

Amb l'objectiu que persegueix des de fa anys la Confraria de Pescadors de Palamós de minimitzar l'impacte que té la pesca en el fons marí s'han canviat les portes d'arrossegament de les 17 barques que formen part del Pla de Gestió de la Gamba. El més de juny 4 barques i passat l'estiu les 13 restants, totes elles les que van a la captura de la gamba han canviat aquestes portes, una inversió que en total puja a 600 mil euros.

Els pescadors de Palamós van decidir apostar pel canvi després de veure els resultats d'un estudi científic sobre l'erosió dels caladors de gamba de Palamós. Vist el problema i que tenia solució des de la confraria van decidir aprofitar una convocatòria d'ajudes econòmiques per la pesca del Fons Europeu Marítim i Pesquer. D'aquesta manera els armadors han pagat la meitat de la inversií i l'altre 50% s'ha pogut finançar a través de la subvenció.

Els nous models de portes d'arrossegament tenen uns pesos determinats que no han de ser nocius pel fons marí ja que no hi tenen contacte.

El Port de Palamós compta amb un total de 24 embarcacions d'arrossegament, de manera que n'hi ha set que mantindran les portes que ja tenen. Aquestes barques no van a la gamba i en el fons marí on treballen les portes d'arrossegament no hi són tan danyines.  De moment no es plantegen canviar-les però no descarten valorar-ho en un futur.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia