Calonge celebra la Festa Major de Sant Martí i la Festa Major del Vi

Intervé: Jordi Soler, alcalde de Calonge i Sant Antoni

El Patí d'armes del Castell de Calonge es va omplir de centenars d'ampolles de vi per celebrar la Festa del Vi nou, que es trobava dins de la programació de la Festa Major d'Hivern. Els visitants al Mercat del Vi van poder gaudir dels vins dels diferents cellers de Calonge, una manera d'acostar-se encara més al producte local. La Festa del Vi nou se celebra en honor a Sant Martí, època de l'any on s'obria i es tastava el primer vi de la temporada. És per això que es va fer una programació molt diversa però amb el vi com a eix principal.

La fira oferia la possibilitat de tastar les varietats de cada celler i conèixer millor el procés de producció. També va tenir lloc una cercavila que va acabar al mateix patí del castell, on després es va poder gaudir d'un tast per a tot el públic. Durant tot el cap de setmana, el municipi va organitzar diferents activitats com xerrades, conferències, exposicions i visites guiades a diferents cellers, per oferir una visió més ampla de tot el que envolta el sector del vi.

A banda de la Festa del Vi, la Festa Major d'Hivern també va programar altres activitats relacionades amb el llegat indià a la localitat i caminades per les zones rurals. Amb aquestes celebracions, l'objectiu és atraure turisme cada dia de l'any i fugir de l'estacionalitat.

Amb la Festa del Vi Nou, Calonge volia promocionar la seva vinculació amb el vi i les diferents tipologies de vi entre els cellers. A més, el passat setembre es van descobrir 11 ceps nous, que fa que aquesta diversitat sigui única en el món.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura