Nou Pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere al Baix Empordà

INTERVÉ: Sílvia Romero, vicepresidenta i consellera comarcal d'Igualtat

Erradicar les desigualtats i violències derivades de l'orientació sexual i la identitat de gènere, garantir els drets del col·lectiu LGTBIQ+ i fer-ho de manera transversal a través de les polítiques públiques. Aquests són els objectius del nou Pla per la diversitat afectiva, sexual i de gènere del Baix Empordà, que s'ha presentat al Teatre El Mundial, de La Bisbal.

El pla s'estructura en 8 eixos i planteja diferents polítiques per cadascun d'ells, com serien per exemple en l'àmbit de l'esport, l'educació o les institucions i administracions, entre d'altres.

Des del Consell Comarcal han posat èmfasi en la importància que aquest pla vagi dirigit a tota la ciutadania, i no només als col·lectius afectats, per una qüestió de "respecte de les diferències entre tots", i perquè "si no ho fem de manera conjunta, si no ens interpel·la a tots, continuarem tenint violències, desigualtats i agressions" cap al col·lectiu LGTBIQ+, com explica Sílvia Romero, vicepresidenta i consellera comarcal d'Igualtat.

La presentació ha comptat amb dos debats en els quals s'han tractat els aspectes més teòrics del pla, amb la participació de diverses entitats i associacions que han treballat de manera conjunta per tirar endavant la iniciativa. Així mateix també s'han pogut veure diverses actuacions, com la performance "Oda a l'insult", a càrrec de les entitats "La Fleca" i "lo Relacional", o el curtmetratge Xocolata, realitzat pel Punt Jove Palamós.

El Pla per la diversitat afectiva, sexual i de gènere es començarà a aplicar aquest mateix mes de novembre, i seran unes polítiques que es desplegaran al llarg del període 2021-2024.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat