Més de 2,6 milions als ports de Palamós i Sant Feliu per preparar-se pel canvi climàtic

INTERVÉ: Joan Pere Gómez, director de Ports de la Generalitat

Any difícil en molts sectors i àmbits. Per exemple, el dels ports catalans. A més del mal provocat per les inclemències sanitàries del coronavirus, les infraestructures marítimes venien de rebre el cop del temporal Gloria el passat gener i encara se n'estan refent

Per tot això Ports de la Generalitat està fent importants inversions als dos extrems del litoral català, la Costa Brava i les terres de l'Ebre, que van ser les dues zones més afectades pel mal temps aquest darrer hivern. A la comarca del Baix Empordà, en concret, Ports invertirà uns 2,6 milions d'euros repartits entre Palamós i Sant Feliu de Guíxols. Es destinen a feines que ja han començat i que, com a tot Catalunya, arreglaran els desperfectes del Gloria però prepararan els ports per als propers temporals que vindran amb el canvi climàtic. 

A Palamós s'hi posen 856.000 euros per a obres d'emergència, com desperfectes de la pedrera i la reconstrucció de l'estació marítima. A més, ja hi havia prevista una obra estratègica de més de 3 milions i mig d'euros per a un nou dic de recer.

A Sant Feliu, mentrestant, més d'1'6 milions d'euros d'inversions de reforç i consolidació de la infraestructura malmesa pel temporal. El port ganxó va patir danys estructurals al tram final del dic de recer del costat de la bocana, amb una pèrdua important de blocs de formigó.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia