Comencen les excavacions arqueològiques a la necròpolis de Romanyà de la Selva

INTERVÉ: Dolors Codina, arqueòloga

Ha començat a Romanyà de la Selva una nova campanya d'excavacions arqueològiques per estudiar la necròpolis que hi ha a l'església de Sant Martí. Ja fa 3 anys es va fer una intervenció preventiva quan es va arrenjar el mur de contencó de la plaça de l'Església que s'havia esfondrat. En aquell moment es va descobrir la necròpolis del recinte religiós que es coneixia que existia a través de documentació d'arxiu. Es van trobar restes òssies de diferents moments cronològics, entre els segles IX i XX. 

Ara s'ha aconseguit una subvenció de la Generalitat pel projecte de recerca 'Omnia mors adequat. Gestualitat funerària a la necròpolis de Romanyà. Història, població i territori' que comença ara amb aquesta primera campanya d'excavacions i que s'ampliarà durant 4 anys fins a descobrir la necròpolis de davant de l'església però també d'aquesta finca privada just darrera del recinte religiós.

L'objectiu és conèixer la cronologia de l'assentament però també informació antropològica de la població. L'equip d'arqueològs estarà atent a si es troben restes romanes i fins i tot s'hi es pot constatar que existia una església anterior. 

Acompanyen a l'equip de l'empresa Baula Recerca Arqueològica SL estudiants universitaris en pràctiques que hi fan estades d'una setmana.

Mentre durin els treballs l'església seguirà sent visitable i mantindrà les misses.

Comentaris (1)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

GxRPnRVyfa 35 dies
555


Més articles de Cultura